Du er her:   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Åsgård skole

Åsgård skole

Åsgård skole Foto: Ivar Ola Opheim

Adresse: Skoleveien 7, 1430 Ås
asgard.skole@as.kommune.no

Rektor: Håvard Fosstuen

1. trinn tlf: 64 96 21 74
2-4. trinn tlf: 64 96 21 75

SFO-leder: Anne Britt Teisberg

anne.britt.teisberg@as.kommune.no

Om Åsgård skole

Åsgård skole er en barneskole i Ås sentrum som for tiden har 391 elever og 42 ansatte. På SFO er det 200 barn. Skolen ligger i 5 minutters gangavstand fra Ås stasjon, i vestlig retning, ikke langt fra NMBU med sine praktfulle omgivelser. Skolen har ellers god tilgang på fine uteområder som kan nytes til alle årstider.

Elevene på Åsgård skole er organisert i trinn. Trinnet utgjør en stor gruppe elever som kan deles i varierende og mindre grupper avhengig av fag, innhold og metode. På hvert trinn er det et arbeidslag bestående av 3-4 lærere og av og til en skoleassistent.

Hele 32 ulike nasjonaliteter er representert blant elevene på vår skole, noe som gjenspeiles i et tolerant og raust miljø der vi verdsetter at vi er forskjellige.  Miljøet er inkluderende og preget av trygghet, mestring og trivsel. Åsgård skole har som mål å ruste barna for fremtiden. Elevene våre skal få faglige utfordringer som stimulerer til lærelyst, utholdenhet, nysgjerrighet og kritisk tenkning. Spesielle fokusområder er synlig læring og grunnleggende ferdigheter i alle fag.

De voksne som jobber på Åsgård skole er kunnskapsrike, faglig oppdaterte, og har et reflektert forhold til egen undervisning og til hvordan de veileder barn i ulike situasjoner. Samarbeidet med hjemmet er preget av åpenhet, respekt og god dialog, og sikrer foresatte medansvar i skolen.

Nye Rustad skole

Utvidelse av Rustad skolekrets

Ås kommune viser til vedtak i kommunestyret den 21.06.2017, i sak Skolebehovsanalyse Ås sentrum.
Modulskolen

Første skoledag skoleåret 2019-2020

Grunnet flytting til og fra Modulskolen, har elever tilhørende Rustad og Åsgård skole første skoledag torsdag 22. august.
2018-11-28 Barn og unges kommunestyremøte

Stort engasjement i barn- og unges kommunestyremøte

De unge representantene stilte med eget forslag til hvordan midlene til skolene skulle fordeles, og etter godt politisk håndverk ble Ås ungdomsskoles forslag en...